zaterdag 18 februari 2012

Aankomst

De vlucht naar Perpignan verliep heel vlot, we kwamen zelfs een kwartier eerder aan dan verwacht. Dan was het zoeken naar een bus om ons naar Alfmed te brengen. Een eerste kans om ons Frans te oefenen! Dat was een ramp. Wij verstonden de buschauffeur niet en vice versa. Ja, je mag je gerust gênante 'lachen en knikken'-situaties inbeelden waarop ongemakkelijke stiltes volgen. Al dénk ik dat het aan de buschauffeur zelf lag, want kort daarna werden we aan iedereen voorgesteld in Alfmed en leek het wel alsof we hier al maanden zaten. Ik moet zeggen, zelfs na 1 dag heb ik al de indruk dat ik me veel vlotter kan uitdrukken in het Frans. Wat moet dat zijn na een maand!


We hebben al kennisgemaakt met de meeste van onze huisgenoten: Marco, Francesca en Anna. Spontane, vriendelijke mensen. :) Marco heeft ons gisteren begeleid naar de Carrefour om al wat eerste aankopen te doen, en vandaag heeft Francesca ons het historische centrum van Perpignan laten zien. Ik vind Perpignan prachtig! En àlles is op wandelafstand. Deze middag zijn we een gezellig gaan eten op een terras, en daarna op het grote plein nog zitten zonnebaden. Het weer is hier ook al fantastisch. Mijn T-shirt staat zelfs al lichtjes in mijn huid getekend. Geweldig geweldig geweldig.

Hiernaast enkele sfeerbeelden. Om je een idee te geven: deze mooie uitzichten zijn telkens maar een 5 minuten wandelen ver.









Na ons uitstapje dacht ik nog even een foto te nemen van het gebouw van Alfmed. En toen beseften we dat er vlak voor dat gebouw een citroenboom stond... Daar móest ik een citroen van hebben. En het is nog gelukt ook. Heerlijke citroen trouwens.


















Onze kamer is vrij sober, maar we proberen het iet of wat te personaliseren. (eigenlijk gewoon door onze spullen overal te verspreiden... :p) Ik ben heel tevreden over mijn bed! Fantastisch geslapen deze nacht.





Ik kan zeggen dat ik tot nu toe tevreden ben over Perpignan. Nu is het nog afwachten hoe het werk tijdens de stage me bevalt, maar dat is voor maandag.