zondag 4 maart 2012

2 eerste weken

Er zijn al twee weken gepasseerd, dus dringend tijd voor een nieuwe blog!

Vooraleer ik jullie virtueel gids doorheen mijn stagebevindingen, éérst het leuke aspect: het schone leven! Ik ben overgelukkig met de mensen die ik heb leren kennen. We zijn een fantastisch leuke, diverse, hechte groep vrienden geworden en dat op zo'n korte tijd. Vorige week zijn we met de bus naar Céret getrokken, een pittoresk stadje met prachtige, authentieke straatjes en huizen. We hebben er een marktje bezocht, en nadien hebben we er het museum van moderne kunst bezocht. Dat had een zalig dakterras waar we de pasta die we die ochtend hadden klaargemaakt (altijd handig om Italianen in huis te hebben!) in alle rust en al zonnebadend konden opeten. Het weer was formidabel, ik had het zo warm dat ik zelfs in de schaduw moest gaan zitten (say whut?!, inderdaad).

Het uitgaansleven is hier ook helemaal niet slecht! In het historisch centrum zijn er heel veel gezellige cafeetjes, en ook een aantal kleine clubs, dus dat zit zeker snor. Donderdag zijn we naar de opening van een nieuw café gegaan. Ik waande me net in Italië! We hadden onze handen voortdurend vol met lekkere rode wijn, voor onze ogen versgesneden parmaham, en een soort kaas met truffel. De sfeer was onbeschrijfelijk, iedereen zong, lachte, genoot van het eten & drinken en elkaars gezelschap. Een avond die ik zeker zal koesteren! (heb ik al gezegd dat het allemaal gratis was ook? Ouais..) En het werd nog beter! Die avond was er ook een live optreden in de Ierse O'Flaherty pub. Een man met een mooie stem en een gitaar, wat willen we nog meer? Ook daar was de sfeer geweldig. Ik had er wel uren kunnen blijven zitten en genieten... Maar helaas, de volgende dag moet er gewerkt worden!

En dat brengt ons rechtstreeks naar mijn stagerecensie! Mijn huidig gevoel: tevreden. Maarrrr twee weken geleden was dat dik anders. De eerste dag hielden we een gesprek over onze functies en praktische afspraken enzovoort. Toen kregen we te horen dat, gekozen op basis van onze cv's, ik op de dienst Marketing/Administratie ging zitten, en Eline aan het onthaal met de culturele taken. Ze mocht dan zelfstandig visites guidées gaan doen binnenkort, flyers maken en andere leuke dingen. En ja, administratie is administratie, buh. Enfin op zich geen probleem, want er werd ons voor onze stage gezegd dat we na 7 weken gingen wisselen van functie. Maar dat idee werd tot mijn teleurstelling dus afgeblazen. Ergens wel normaal omdat je na 7 weken je functie net volledig autonoom kan uitoefenen, dus is het zonde om net dan te wisselen en terug alles te moeten leren. Dus, week 1: one unhappy Iris. Bovendien worden de meeste dingen hier snel snel uitgelegd, en schijnen veel collega's te denken dat we het bedrijf vanbinnen en vanbuiten kennen. Voor hen is alles vanzelfsprekend, voor mij allesbehalve. En dat het dan nog in het Frans is maakt de dingen voor mij soms nog onbegrijpelijker. Dus nee, ik was niet blij, helemaal niet.

Maar, week één en week twee vorderden. Je voelt het al komen: ik ben momenteel een tevreden stagiaire! Ik heb erg veel taken, die gevarieerd en waardevol zijn. Ik voel me geapprecieerd en een meerwaarde in het bedrijf. Mijn vaste taken zijn vooral stagecontracten opstellen, stage-aanvragen versturen, de databases aanvullen en aanpassen, de facturatie doen, ... En ik mocht ook al een aantal documenten van het Engels naar Frans vertalen, wat ik geweldig vind! Ik heb er zelfs een complimentje over gekregen van de big boss! *vreugdekreet* En de laatste dagen werk ik heel nauw samen met Alexandra, coördinator voor de Europese projecten, en ik vind het een fantastische samenwerking. De projecten zijn serieus werk en belangrijk etc, en er komt ook creatief denkwerk aan te pas. En ze heeft echt iets aan mijn hulp en feedback. Ik heb het gevoel dat ik serieus genomen word als stagiaire. Jaja, de dees is content! Oh, en ook leuk: tijdens de schoolvakanties mogen we in de namiddag Engelse les geven aan de Franse leerlingetjes! Jammer dat het enkel in de vakanties is, want ik vind het fantastisch. We mogen ook zelf brainstormen over hoe we de lessen gaan invullen en organiseren enzovoort. Ik vind het super dat we dat mogen, want de reputatie van ALFMED hangt natuurlijk ook af van die lessen. De kinderen vonden het alleszins heel leuk met ons! (zeiden ze alleszins, misschien waren ze bang)

Er valt eigenlijk nog vanalles te zeggen! Maar iets zegt me dat mijn blog al veel te lang is om een mens geïnteresseerd te houden. :p Dus bij deze, vaarwel en à la prochaine!

GROEPSFOTOOOOO: